Historien om Det Lille Brandmuseum

SAMLINGEN

Det Lille Brandmuseum er en privat samlingen der rummer mere end 250 effekter fra de kommunale & statslige redningsberedskaber.

Maj 2019
På museums besøg
I Maj 2019 var der udflugt til en brandmandskollega og hans lille private samling af effekter fra redningsberedskaber og gasmasker fra hele verden. Dette var starten til at Det Lille Brandmuseum skulle oprettes.
Maj 2019
August 2019
Første effekt
En salgsannonce på Den Blå Avis har en sælger et par gamle CF Felt telefoner til salg. Inkl telefonkabel på tilhørende kabeltromle. Der blev aftalt en pris for telefonerne og Det Lille Brandmuseum var med den første effekt på vej til at vokse.
August 2019
November 2019
Effekt nummer 50
Allerede kort efter det første køb af CF felt telefonerne runder Det Lille Brandmuseum, 50 effekter. Der er nu stofmærker, CF bestik, radioer, pagere, hjelme og ikke mindst en mannequindukke i fuld hverdags uniform fra Beredskabsstyrelsen.
November 2019
Marts 2020
Covid-19 lukkede Danmark
Da Statsministeren lukkede Danmark, sendte staten en masse danskere hjem. Dette betød at danskere nu havde massere af tid til at rydde op i deres gemmer. Så allerede fra starten af april måned begyndte Facebook Grupper, DBA og Gul & Gratis at blomstre med effekter som kunne indgå i Det Lille Brandmuseums samling.
Marts 2020
Juli 2020
Effekt nummer 150
Annoncerne fra diverse Facebook Grupper og salgssider gør at Det Lille Brandmuseum runder 150 effekter. Der er nu blevet tilføjet førstehjælpskasser, CF lygter, køretøjsnummerplader.
Juli 2020
November 2020
Facebook Gruppe oprettes
Interessen for Det Lille Brandmuseum vokser som "rygtet" går at der samles sammen. På opfordring oprettes der en Facebook Gruppe som følgende bliver opdateret med nye fund og historier.
November 2020
December 2020
Effekt nummer 250
Efter en donation fra flere tidligere brandfolk, runder Det Lille Brandmuseum 250 effekter. Der findes nu også en unifinform fra tidligere Københavns Brandvæsen med tilhørende kasket.
December 2020